hjortköttbullar i plommon/äpplesås
Måste dela med mig av kvällsmaten jag gjorde häromdagen. Helt galet gott blev de ihop med lite kokt potatis med tror även att pressad potatis hade varit snäppet godare.

- 1 dl vatten
- 1/2 dl ströbröd
- ca 500 g älg- eller kronhjortsfärs
- 1 msk dijonsenap
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 msk smör
- 12 urkärnade katrinplommon
- 1 gul lök
- 1 rött äpple
- 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Biffar: Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, senap, timjan, salt och peppar. Forma färsen till små runda biffar.
Sås: Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Hacka persiljan.
Bryn biffarna i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt katrinplommon, lök, äpple, grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
beckaszoo.blogg.se
Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill
