hjortköttbullar i plommon/äpplesås

Måste dela med mig av kvällsmaten jag gjorde häromdagen. Helt galet gott blev de ihop med lite kokt potatis med tror även att pressad potatis hade varit snäppet godare. 



Biffar
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • ca 500 g älg- eller kronhjortsfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
Sås
  • 12 urkärnade katrinplommon
  • 1 gul lök
  • 1 rött äpple
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Biffar: Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, senap, timjan, salt och peppar. Forma färsen till små runda biffar.
Sås: Dela katrinplommonen i halvor. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Hacka persiljan.
Bryn biffarna i smöret i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt katrinplommon, lök, äpple, grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner persiljan och smaka av med salt och peppar.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0