Begränsningar

Jag som skulle göra så mycket idag,både rida,rasta hunden en sväng,röja lite inomhus. Men jag får helt enkelt inse att min kropp behöver nog lite vila då jag för andra dagen i rad har galet ont i kroppen. Kom knappt upp ur sängen i morse. Jag hatar att känna mig som en 90årig tant i kroppen. 

Vi har iaf hunnit vara i vinslöv och köpa två nya höns av rasen aracunan. Trevliga lagom stora höns som lägger gröna ägg. 

Apropå höns har jag ju glömt berätta hur det gick för min ruvande höna. Efter nästan 4v på ägget plockade vi det i helgen och konstatera att dö var en kyckling i men den var död tråkigt nog. Så när dessa hönsen är invanda så är det dags att helt enkelt äta upp den andra hönan. Så någon gång nästa vecka ska hon nackas,plockas och kokas. Kan bli intressant för alltihopa är helt nytt för mig. 

Nu ska jag mocka och sen blir det steka korv och drömma sig bort till soliga dagar så jag kan få komma ut i skogen och vandra med hund och sova i tält

Shettisen Emil med baggen linus

Leverans och massage

Idag har ryggsäckarna jag beställt kommit så dom ska prövas i lugn och ro i helgen med lite tyngd i för att se vilken som ligger bäst så att jag kan skicka tillbaka den jag inte vill ha. Även fått dom två böckerna jag beställt hem så ska även finna tid i helgen för att iaf kika igenom dom. 


Hunden har varit på sin massage idag, gick inte så bra som sist då han vart väldigt övertaggad då han får lugn motion och mycket mindre än vad han är van vid. Men hon tyckte han hade blivit bättre vilket vårt skönt och höra så nu är vi på rätt spår igen med honom iaf. Kan varmt rekommendera massage för din hund hos treat4dog. Trevligt bemötande, inte allt för dyr och väldigt duktig. 

Hunnit med lite kaninmys när jag kom hem men nu är det dags att komma i säng i någorlunda tid för omväxling skull. Kroppen gör ont idag med så hoppas lite extra sömn ska rätta till det till imorgon. 

Att ha nåt som inte syns

Att ha nåt som inte syns på utsidan är inte alltid det lättaste. Jag har alltid ont bara i olika grader men det är sällan det syns. Det kan synas att jag exempelvis blir väldigt stel av att sitta för länge. Dom sista gångerna i höstas ja red fick Jocke i princip lyfta mig ur sadlen för jag inte fick benen att lyda. Visa dagar kommer jag knappt upp ur sängen eller soffan. Kan ha svårt att greppa saker och jag blir fort trött i armarna. Medans visa dagar ligger det bara som en molande lätt värk i benen. 

I beroende på vad jag gör så straffas kroppen, som idag jag cyklade till  jobbet. Det va tungt då knän och höfter protesterade lite lätt men den kändes endå okej. När jag sen skulle cykla till byn från jobbet så så kroppen ifrån att det här är inte alls roligt. Slutresultatet av dom två turerna idag är att jag har fruktansvärt ont i kroppen och jag kommer sova dåligt. Dåligt med sömn gör också det värre. 

Men sen är jag åt helvete för envis för att be om hjälp upp ur soffan eller dra ner på tempot. Det är så att så länge jag rör på mig så är det mindre jobbigt för det mesta. Och all min energi gör inte saken heller bättre då jag snabbt tröttnar och blir rastlös. Men man vänjer sig vid att ha konstant ont även om det låter ganska sjukt. 

Nu har jag läkar tid på fredag morgon efter jag gått hos sjukgymnast för lite rygg ont som inte har med det vanliga onda att göra. Han hade lite svårt och tro på det här med fibromyalgi men tyckte jag oavsett skulle gå till läkare för han tyckte jag inte borde ha så ont i höfterna som jag har. Så han hade väl föreslagit en rötgen av höfterna när han pratat med läkaren. Kan bli intressant hur seriöst man blir tagen denna gången då jag varit hos läkaren innan. 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0