Mustigt värre

Idag har vi mustat iaf 30kg äpplen och pastöriserat hälften. Fick ju testköra min press jag fick i födelsedagspresent! 

Vi körde lite blandat äpplen som vi delade och körde i köttkvarnen för att kunna pressa ut så mycket som möjligt. Sen ner i pressen och sen silade vi det en extra gång då det ca ganska stora maskor i påsen som satt i pressen. 

Sen har vi värmt upp hälften till 77grader och hällt på glasflaska. Och resterande fick åka ner i plats flaska som ska stoppas i frysen så man kan ta upp när man vill. 

Och gud va gott det är! Bästa är att barnen kan också dricka det utan problem då där inte är något socker i alls. Både vuxna och barn tyckte det va gott!  
Det ska defenitv mustas en omgång till när nästa omgång äpplen är mogna. 
Enkelt vad det med och tog inte mer än 3h ungefär men vi va också 4st som hjälptes åt med delning, kvarnen, pressen och på spisen. 

Tänk att i vinter kunna plocka fram en flaska äppelmust och njuta av den lite ljummen medans snön yr ute. 
Lyxigt helt enkelt! 

Tjingeling!  

Bbbzzzz....

Ingen rast ingen ro för nu har vi skaffat mer djur. Igår landade en fin gul dubbelkupa hemma hos oss med ett bi samhälle. 

Men redan i söndags var jag på plats vid kupan och hämtade skattlådorna som var fulla med honung. Dessa fick följa med till Tollarp där vi slungade dom och fick nog iaf 20kg prima honung. En del har vi hält på flaska och en del har vi ympat så den kommer bli bredbar. Nu ska kupan här i dagarna invintras och sen få vara ifred i princip till våren när värmen kommer igen. 
Och så ska den flyttas till en bättre plats då  det var så mörkt när dom kom hem med den så den hamnade i princip direkt i trädgården 
 Här i bor bina 

Tjingeling 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0