En helt vanlig dag

Började jobba 7 imorse inget mer spännande än så med det. Hem och snabb duscha innan möte ett par timmar med scouterna för att planera hösten lite. 


Sen hem igen och gå på bajsjakt som jag så fint kalla det. Den lite mindre glamorösa sidan av att ha djur. Jag vill inte avmaska i förebyggande så då tar man något som heter träckprov och skickar med posten till ett labb som testar det. 
Så med plastpåsar som proverna skulle ligga i stod jag och glodde på fårens tills dom gjorde det dom skulle. Baggarna vart lite mer svårt flörtade än damerna men alla levererade endå ganska fort. 
Så nu ligger provet i kylen för att kunna läggas på lådan imorgon strax innan dom tömmer lådorna. 

Kvällsmaten serverades i form av färdig köpt sallad ute i hästhagen vid vårt nya hus. Sommarbetet som dom haft behövde sig en putsning då dom inte hunnit beta undan allt och som petiga hästar kan man inte äta vad som helst. Så får var massor under det höga nervissnade gräset som kom fram nu. Så nu borde betet räcka ett tag till innan vi behöver börja utfodra 

Har fortfarande lite svårt att förstå att dehär huset snart är vårt. Knappt 14dagar kvar tills vi får nycklarna! Jag ska försöka köra lite häst grejer antingen nästa vecka eller veckan därpå. Så jag får undan lite grejer iaf. Man har ju ganska gott om det och ofta mer än vad man tror. Tur jag är van vid att flytta 


Tjingeling i lingonskogen på er för nu är det dags att sova efter gjort lite pappersarbete gjort också. En ganska effektiv dag faktiskt 


Kryper närmare

Nu börjar mycket krypa närmare! Imorgon är det bara två veckor kvar tills vi får nycklarna till vårat eget hus. Våran egna gård med stall och mark. Som vanligt har jag storslagna planer men försöker behärska mig. Jag har ju all tid i världen att hinna med försöker jag intala mig även om det inte går så bra. 

Men vi får väl börja med att få nycklarna och flytta in innan jag blir helt hejalös som vanligt. 

Idag är det även exakt en vecka bort tills min 30-års dag infaller. Det för endå en att tänka lite på vad man åstadkommit i livet. Och när jag tänker tillbaka så har jag endå gjort en hel del. Både bra och dåligt, många misstag som man förhoppningsvis har lärt sig av. Mycket lycka,kärlek och vänskap. 


Men det är först nu på senare år om man kan säga så trots jag inte är mer än snart 30 som jag lyckats hitta lite mer rätt i livet. Jag hittade mannen jag förhoppningsvis ska spendera resten av mitt långa liv med, jag hittade ett yrke som jag älskar, jag insåg att lantbruk är något jag vill hålla på med både privat och som yrke. 

Helt enkelt hittat lite mer rätt i livet, missförstå mig inte jag har haft det bra förut men dehär är mer rätt än förut. Jag känner att livet liksom lite faller på plats även om det går i raketfart och det händer massor med stora läskiga men härliga saker samtidigt. Det är bara att omfamna det och försöka följa med. Och kanske men bara kanske släppa lite på kontrollen som jag så gärna har. 

Nu ska jag bädda ner mig efter fyra långa dagar på jobbet medans jag väntar in mannen som är och kört balar på marken vi arrenderar. Och imorgon är det en ledig dag för mig innan jag har fem arbetsdagar kvar innan jag har fyra semesterdagar 

Jodå så att...

Trots ett trädgårdsland som har varit helt galet eftersatt och misshandlat så har det endå gett resultat. 


Vitlöken är skördad med ett undermåligt resultat men det lilla där blev hänger på tork ute under tak. Mest sololök då den inte riktigt velat klyfta sig. Gissar lite på den knepiga vår och sommar vi haft som jag upplever gett ett halv taskigt resultat med all odling. 

Den första omgången lök som sattes i våras är skördad och upphängd den med för torkning. 

Nu hoppas jag bara den sista löken tar sig och kommer ikapp så det blir någon lök att förvara över vintern. 

Den tidiga potatisen fick också sig en slutskörd då den blivit hårt angripen av bladmögel. Det blev helt klart godkänt och jag varit och nallat lite sen innan. Många fina päror och väldigt lite skorv. 

Dom där stackars små plantorna av paprika och chili som sett galet risiga ut och ett antal har dött så fick dom äntligen med en omplantering och bättre placering i fönster med mer sol i. 

Så jag hoppas dom kommer igen snart och växer till sig 

Förövrigt är jamboree 2017 över och jag hoppas att jag ska hinna i veckan att lägga upp lite bilder som jag tog med kameran. 
Men efter första arbetsdagen denna veckan är jag lätt slutkörd och tänker passera mig själv vidare till drömmarnas land 

Trevlig kväll och fortsatt härlig vecka 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0