Ny inköp

Igår tog vi en roadtrip hela familjen där målet låg en bit utanför Alvesta. Där hämtade vi tre betäckta äldre damer av rasen Oxford down. Oxford är precis som texel tackorna jag har en köttras. Men förhoppningen är att när jag nästa år betäcker Oxford med texel så ska det ge lite bättre slaktkroppar och även lite trevligare skinn med annan färg än bara vitt
Ska även ta tag i att försöka ge mig in på att söka tackpeng. Det ger en liten extra inkomst på runt 300/tacka. Det krävs lite planering och en hel del pappersarbete innan det är klart. 

Idag har jag även satt ihop kaninerna. Det ska jag göra i 2-3 dagar och sen förhoppningsvis så har vi en omgång kaninungar om 28dagar ungefär 


Barnen fick även va med i stallet ikväll vilket dom verkade tycka va trevligt för båda låg tysta och snälla i vagnen. Men det ska läras tidigt att man är med överallt tycker jag. För mig är det viktigt att barnen är vana att vara med överallt för att underlätta både för dom och mig. 


Tjingeling! 

Torsdag kväll

Lagade chili con carne på lammfärs till kvällsmat med ris. Insåg två saker 1.det blev jävligt gott 2. Mat bilder man tar hemma blir aldrig bra 

Jag är äntligen igång igen med att starta upp företaget. Så ikväll har ja fyllt i lappen för att bli FA-skattare. Så bara att hoppas den går igenom med. Bara skriva ut och posta den imorgon. 

Resten av kvällen har vi haft varsin bebis i famnen som varit ledsna av lite gaser i magen. Fiser och rapar som mor sin tror ja nog dom flesta säger. 

Avslutar med bilder på den nya blomme tuppen som jag lovade. En riktig stilig herre och man ser tydligt det som kallas hättan uppe på huvudet bakom kammen. 

Men nu längtar vi till våren så hönsgårdarna slipper vara geggiga och trista 


Hoppas ni haft en fantastisk dag och kväll
Tjingeling

Odlings säsongen

Äntligen är första omgången sådd gjord inomhus och säsongen är därmed startad! Lyckan är total och jag hoppas på bra utdelning. Blev bland annat ett antal tomater och paprika. 

Komplett lista: 
-kronärtskocka 
Green globe 
Violet de Provence
-tomat
Tigrella
Rio fuego
Cal-J 
Golden sunrise
Brandywine 
Black Cherry 
-paprik
Hamik
Marconi Rosso 
Golden calwonder 
-chilli
Habanero hot Lemon 
Lambardo
-Gurka 
F1 deltastar RZ 
-djungelgurka
-melon
Cantalupo di charentais
-kryddor
Salvia
Basilika
Oregano 
Timjan 
-gyllenbär 
-rotselleri 

Tror jag fick med allt där. Förhoppningen är att kunna sälja överflödet. Annars lär det bli en himla massa tomat och paprika plantor 


Kläckaren är även startad då jag var och hämtade 24 ägg på laurins gård utanför Hörby i måndags. Hon har en massa olika raser att välja på, själv valde jag maran blåsilver & svart silver, RIR(Rhode Island red) och isbar. 
Isbar lägger fina gröna ägg, maran har chocklad färgade och RIR har beige/ljus bruna. Är du nyfiken så kika in på hennes hemsida http://www.frulaurin.se
Själv är det första gången jag använder henne men hon kändes seriös och jag har bara hört gott om hennes ägg. 


Så nu hoppas jag på många hönor så vi får lite fler ägg igen. 

Jag och barnen var idag i Ljungbyhed och hämtade en ny genbanks blomme tupp till mina blomme damer. Vi fick tyvärr förra veckan avliva den tuppen vi hade då han blivit kraftigt halt. 
En riktigt stilig karl med hätta så det ska bli intressant att se om det blir nedärvt till kycklingarna. Ska försöka hinna få en bra bild på honom i helgen så ni med får se honom. 
Nu ska jag bara få tummen loss att ansluta mig själv till genbank också 

Tjingeling! 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0