1:a advent

Som garanterat ingen missat är det första advent idag. Jag skulle få så mycket gjort med att städa huset och fixa det sista med ljusstakar och sånt. Men istället ligger jag här nu i sängen igen efter att städat undan efter festen igår och lämnat nyckeln till lokalen. Fått undan djuren har jag också iaf lyckats med.

Är inget vidare bakfull men däremot haft konstant huevärk sen i fredags vilket börjar tära på en lite. Sen lär man sig ju aldrig dom få gångerna de händer att man dricker att det sätter sig på kroppen. Så nu ligger jag med bultande huvud och en värkande kropp som bara skriker rakt ut. Så får nog inse mig besegrad och faktiskt bara ligga här i sängen med film och vila. Städningen går ju ingenstans så den får vi ta imorgon istället.

Trevlig första advent på er!

Ansvarsfull djurägare

Att vara en ansvarsfull djurägare innebär så himla mycket. Mycket mer än vad man ibland tänker på. Utöver att man ska se till så dom har mat,vatten och regelmässigt skydd och tillsyn så finns det ibland beslut som är mindre roliga att ta men som man måste ta endå.

Visa har djur för sällskap,visa för mat,visa för det är ens yrke men dom allra flesta har det för man tycker det är roligt med djur. Jag själv tycker det är spännande och extremt roligt med djur. Det ger en så himla mycket utöver kärlek av mina djur får jag ägg av mina höns, alla överskotts tuppar slaktas och hamnar i frysen. Lammen som blir till våren ska skickas på slakt och det ska göras återtag på kött och skinn. Jag ska även skaffa ankor till våren där ällingarna ska slaktas och hamna i frysen.
Jag väljer att ha en del djur för att veta exakt vart min mat kommer ifrån och djur som jag vet haft det bra i livet.

Dom ger också en oändlig med kärlek i alla dess former. Mycket klappar och kel blir det när man är ute hos djuren.
Men djur tar också en väldig massa tid vilket inte alla alltid tänker på,respekterar eller förstår. Det ska fodras varje dag på vintern till djur ute,är det minus måste vattnet slås hål på flera gånger om dagen,dom ska ha daglig tillsyn,motion,skönhetsvård i form av klippning/borstning och när det är dags att yngla av sig ska det hållas koll då det kan uppstå komplikationer.
Det är helt enkelt mycket jobb oavsett hur många djur man har. Bara en hund tar mycket tid då det ska motioneras och stimuleras.

Sen ibland kommer det då man ska ta mindre roliga beslut speciellt om man är lite speciellt fäst vid ett djur som man ofta blir vid en hund,katt eller häst. Personligen tycker jag alltid oavsett vilket djur det är jobbigt att ta bort dom pga sjukdom. Men det viktigaste är att inse för djurets bästa att det kanske ska få lämna detta livet av olika orsaker. Vi slaktade mina nyköpta tacklamm pga dom hela tiden rymde och inte hade någon form av respekt för tråden. Sista gången dom rymde så lurade dom ut grannens bagge pinsamt nog. Drf tog vi beslutet att hemslakta dom vilket gör att dom nu ligger i frysen där hemma. Skit tråkigt men ett nödvändigt ont när det inte funkar. Man avlivar/slaktar ofta inte en hund/katt/häst pga detta men man får kanske göra av med dom på annat sätt men nya ägare.

Likadant min lilla garp är dålig,veterinär har varit ute och kommer på återbesök imorgon. Han har fått penicillin i 7 dagar och jag ser en viss förbättring men inte tillräckligt i mina ögon. Nu är garp även en gammal grabb som dom senaste 2 åren fått gå hemma hos mig och bara ha det bra. Så skulle jag behöva avliva honom pga att han inte blir bättre är det jobbigt men inte hela världen då jag har gjort det bästa för honom med veterinär vård och massvis med kärlek. Det är ett beslut jag i så fall tar för hans bästa.

Insåg nu när jag läst igenom hela inlägget att det blev ganska långt och kanske lite luddigt men det viktigaste av allt är detta:
En ansvarsfull djurägare ser alltid till djurets bästa oavsett hur mycket det tar emot i ens eget hjärta eller hur jobbigt det kan vara annars ska man inte ha djur

Jakt och kjol

Min första jakt någonsin idag, spännande även om det är ett väldigt litet område det jagas på. Ska också betonas att jag inte jagar då jag saknar jaktlicens men skulle gärna vilja ha en men först får vi hitta en bössa som fungerar med min kropp. Men iaf det blev två rundor i skogen där jag och Jockes minsta bror gick som drev.
Ingen jakt lycka denna gången även om vi såg både harar,räv och ett par rådjur.

Förövrigt som vanligt så hinner jag inte allt jag önskar. Gittes va tyvärr stängt men hittade det jag skulle på maxi men det visade sig att jag även hade det hemma typiskt nog. Rundan med hunden hans inte med men kom iaf igång med kjolen som är en del av det jag ska ha på mig på maskeraden på lördag. Bara hoppas den kommer passa sen med alltid lika intressant när man syr på frihand. Men det brukar lyckas turligt nog.

Kvällens middag bestod av lite lyx. Hemmagjord smörgåstårta, satt som bomull runt midjan precis som det ska.
Och som bomull runt midjan har jag lovat mig själv att jag ska gå två varv på elljusspåret imorgon kväll efter jobbet och även trycka in iaf en liten runda på gymmet då motion och träning är bra för hälsan har jag hört.Jag kan ju inte fortsätta sponsra gymmet på det viset som jag gör. Iaf två gånger i veckan är målet. Kan bli intressant om jag lyckas med det iaf sen första veckan ja säger det

Nu är jag helt slut i pannan samtidigt som jag är rastlös för två som vanligt när det vankas läggdags. Men jag behöver sömnen så bara att packa ner sig och försöka sova.

Hej svejs i bärskogen!

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0