Söndag & morsdag

. Som vilken annan dag som helst började den med jobb ett par timmar för min del. Sen vidare mot rigeleje för att fira morsdag med hela familjen i stugan där. 
Blev grillad korv,en sväng ner till stranden och allmänt trevligt och en massa kackel som alltid(vi är en högljudd släkt) 

Resten av kvällen har äntligen spenderats i trädgårdslandet. Och jag har fått sått allt utom bönorna som ligger på blött tills imorgon och det som är förgrott inomhus så som broccoli,blomkål och vitkål. Rotsellerien fjäskar jag fortfarande för som fan då den bara precis har kikat upp. Det är tur den ska stå länge landet om det ens blir någon. Det börjar arta sig riktigt bra nu i landet och jag längtar tills jag kan börja skörda egna grönsaker. Hemmaodlat är utan tvekan det godaste i grönsaksväg. 

Nu njuter vi av kvällen ute med att skriva en gigantisk att göra lista. En del får vänta till höst/vinter som inte är riktigt lika viktigt innan ännu en jobb dag imorgon kallar på oss båda. Kan tro jag längtar till nästa helg för då är jag äntligen ledig! Veckan är full av trädgårsgöra och jag har bestämt mig jag iaf ska sitt upp i sadeln på demonen minst en gång denna veckan. Så är det bara om Jocke så ska behöva lufta mig upp och ur sadeln! 

Hoppas ni haft en fantastiskt morsdag oavsett om du blivit firad eller firat någon. Även ni som tyvärr inte har mamma kvar i livet så ser hon endå dig där uppe på sitt moln så det är bäst du tänker lite extra på henne idag 

Min stiliga sambo ställer upp för bild

Såhär ser den ena rabatten ut nu. Nu väntar jag bara på att blommorna ska gro. Där är sått krasse,malva och solrosor
 
Den långa att göra listan som bara fylls på och aldrig tar slut känns det som 
  

Kaos

Ordet kaos är just nu en bra beskrivning på hur mitt liv ser ut. 

Det är kaos inomhus vilket innebär att jag skulle behövt städa för över en vecka sedan då damråttorna börjar bli lik stora som katterna, uppställt överallt, skitiga fönster, damm överallt. Totalt kaos 

Det är kaos utomhus där gräsmattan och omliggande gräs ytor börjar bli lätt vildvuxna. Rabatter skulle behöva rensas, där måste sås i landet, stallar och längor skulle behöva städas. Får huset behövs göslas ut så vi kan få väck containern så där kan göras vid, bränne som behöver klyvas och stuvas undan. 

Det är totalt kaos i min hjärna vilket innebär att jag glömmer hälften av allt jag ska göra, jag har lyckats bli förkyld vilket innebär jag orkar inget, jag har sju tusen saker jag så gärna vill göra men inte hinner med. Och ovanpå det sover jag dåligt så sömnkontot ligger ju inte direkt på plus.

Det är kaos på jobbet vilket innebär jag jobbar en helvetets massa, en hel del mer än vanligt. 

Jag får dåligt samvete och blir stressad för jag inte hinner med något av allt det jag "måste" och vill. Jag vill hinna med att rida en tur, strosa i skogen med hunden, träffa vänner utan att behöva känna mig stressad, hinna umgås med Jocke mer än bara dom där fem minuterna medans vi äter innan det är dags att gå och lägga sig. 

Totalt kaos helt enkelt överallt och jag skulle kunna tänka mig att skrika rakt ut om jag inte varit så satans hes och ont i halsen. Eller lägga mig under en sten och stanna där ett par månader. 

Gnällig Arne jag vet men ibland får man göra det med. Så nu blir de röka en cigg till, tycka synd om mig själv för att sen rycka upp mig och ta en dusch,äta en korv i bröd och sen sovaEn riktig mansförkylning

Jag har åkt på en riktig mansförkylning och känner mig gnälligare än nånsin. Vilket går super bra ihop med grisning på jobb då man behöver va klar i bollen. Men förhoppningsvis släpper den fortare än fan själv. 

Övrigt så har jag nu påbörjat två rabatter eller snarare små blomsterbäddar. Ni vet all ull från fåren? Istället för att slänga den använder jag den som täckmaterial i botten. Så nu ska det bara på jord och blomfröna ska sås. Såhär ser det ut just nu. 
Under fläderträdet blir det en rabatt 

Och en runt flaggstången vid trädgårdslandet 

Även fått tag på lite sticklingar från röda vinbär så nu ska dom stå i kruka med jord till näst högst då dom förhoppningsvis satt tillräckligt med rötter. Svart vinbären är redo denna höst att planteras ut i trädgårdslandet ihop med dom andra två som står där. Dom lär nog inte generera några bär varken detta eller nästa men förhoppningsvis året där på. Tur som är har jag redan en stor buske svarta som ger bra skörd. 
  
Svarta i enskilda krukor och röda i den bruna krukan

Vi har även planerat vart alla bönor slå sås i landet då det behövs spaljé till allihop. Den blir bondbönor,rosenbönor,borlottobönor och sockerärtor. Sockerärtor äts färsk eller styckfryses. Medans resterande bönor ska jag ge mig in på att torka för bruk i vinter. Håller tummarna det går vägen då det är första gången men det är ju så roligt att pröva. Önskar bara jag hade mer tid för än är inget sått. 

Nu väntar en skön dusch, sängen skall renbäddas sen bäddar jag ner mig för natten med middagen i sängen och försöker kurera min mansförkylning 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0