Perioder

 Vissa perioder antagligen när det är mycket tappar jag all lust till att göra något alls. Vet inte vart jag ska börja med allt jag behöver och vill göra men som jag inte har lust med utan kan istället tänka mig ligga på soffan en hel dag och inte göra ett dugg. Jo käka godis,gnälla och se serier. 

Dessa perioder kan vara ganska jobbiga för inget är roligt det innebär även umgås med folk eller göra något med Jocke. Så omgivningen drabbas en del då jag bara skiter i allt lite för jag inte orkar. Men tur som är så har jag knappt 1v kvar till 2 veckors semester som förhoppningsvis ska göra så jag får tillbaka lite lust att ta tag i saker. 

Och nu alldeles alldeles strax ska jag ut och ta tag i mitt trädgårdsland som är översållat med ogräs. Förhoppningsvis ger det mig lite ro i huvudet som det brukar göra och en gnutta nöjdhet att jag åstadkommit något. 
Blir väldigt negativt och tycker inte jag får något gjort fast jag igentligen vet om att jag gjort vettigt bland annat att jobba. 

Nog med gnäll! 1v kvar till semester som sagt och jag försöker peppa igång mig själv! 

  

Midsommar helg

Oj va tiden den bara rusar iväg som vanligt och jag hinner inte riktigt med allt jag vill som vanligt.  
Men idag är midsommar här och jag jobbar nån timme som vanligt såhär på morgonen innan det sista ska fixas innan firandet drar igång hos herr och fru Torkkel. 
 
Resten av helgen är jag ledig och lovat mig själv jag ska försöka njut av en ledig helg med att träffa vänner både idag och imorgon kväll när det är den obligatoriska venestad dansen. Ska försöka ha sovmorgon eller iaf slippa lyssna på väckarklockan. Pyssla lite i trädgården, promenera med hunden och Inga måsten utan det som hinns och orkas blir gjort helt enkelt. 

Hoppas alla får en härlig midsommarhelg med familj,släkt eller vänner 


Flädersnaps på gång    

Att ta bort en vän

Att välja att ta bort ett av sina djur är aldrig lätt tyvärr. Men efter noga övervägande och två veterinärer som tittat på honom och min egen bedömning så måste det tyvärr göras. 

Min lilla Sigge har tumörer på utsidan av kroppen i lymfkörtlarna och till stor sannolikhet även på insidan varar drf han aldrig bli riktigt bra i magen oavsett vad vi försökt. Vilket innebär att imorgon bitti skall han avlivas. Jag har valt kanske inte det mest humana sättet men det smidigaste och det låter hemskt men det billigaste. Då avlivning av ett så stort djur kostar mycket pengar då en kadaverbil måste hämta honom och ta honom till förbränning. 

Däremot kommer han få lugnande av mig innan både för att han ska vara lugn och för han inte ska veta vad som kommer. Det gör ont i magen och hjärtat av att jg måste göra såhär. Men det är för hans skull innan han blir sämre och riktigt dålig. Han har fått två fina år som en go pensionär men några korta skritt promenader i skogen, fått fina gröna beten på sommaren,en varm box på vintern och massvis med kärlek. 

Så imorgon får han skritta vidare på dom gröna ängarna och så hoppas jag hans bästa vän och eviga följeslagare kommer klara sig utan honom där hemma i hagen 

  
   
 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0