Höstdags

Det skulle blivit ett inlägg i söndags men sen sprang bara tiden iväg och sen har det varit fullt upp efter jobbet med både scouter och dans. 
Men idag har jag varit ledig och städat hela huset,tvättat,eldat och spikat upp lite tavlor nu är det snart dags för kvällsmat och en stunds socialt med mannen min. Men åter till helgen här kommer det som hände i helgen
 
Nu börjar hösten krypa på trots att tempen på dagtid fortfarande säger runt 20grader vilket är fantastiskt härligt. Det blev att röja undan lite i rabatter i helgen, gräsmattan fick sig en omgång då den fortfarande växer som ogräs. Fick även ner lite lökar i jorden som jag köpte på EKO så nu väntar jag bara på dom sista lökarna samt vitlöken som är beställd. Vitlöken ska ner så for landet är överkört med jordfräsen och gödslat och lökarna ska ner i den rabatt som förhoppningsvis ska bli en peren rabatt där jag inte ska behöva göra mycket mer än rensa ytterst lite ogräs. Men man kan ju alltid drömma med all det ogräs här växer, bara att kämpa på helt enkelt med det. 
 
Skördade även bönorna i helgen, jag ska defenitivt odla mer bönor nästa år som ska torkas och användas till vintern för det lilla det blev i år är knappt lönt. Men man lär sig efterhand och det är alltid lika roligt att pröva sig fram med olika saker. Nästa projekt är att övervinta mina två små stackars kronärtskockor och mina fina chili och paprika plantor. Förhoppningarna är stora då jag hade fått en förhoppningsvis tidigare skörd nästa år framförallt på paprika och chili. 
 
Förövrigt börjar hösten även synas bland löven nu när dom skiftar i alla färger. Hösten är en vacker årstid trots det ofta regnar men när väl solen lyser igenom är det en fantastisk årstid
 
 
Gåvan och demonen busar loss i hagen i det fina vädret som var i helgen
Nytillskottet i form av en söt liten kaninhona som förhoppningsvis ska ge mig lite kaninungar till våren 
 
Vackra höstfärger
Trädgården med en skymt av landet borta vid björkarna
Några av mina vackra pullor som ger oss fina ägg
 
Hoppas på vacker blommning länge till våren
Borlottobönor på torkning

Att hata

Att ibland hata sin egen kropp är inte vidare kul. Det låter kanske lite hårt men vissa dagar gör jag det. Idag är en sån dag eller rättare sagt den började redan igår.
Att alltid ha ont är något ja helt enkelt lärt mig att leva med. Ja söker inte medömkan från någon för att jag har ont. Men sen visa dagar är det mycket värre än andra som idag. Jag kan knappt gå nu på kvällen, sitta är inte skönt,ligga ner är inte skön. Inget är skönt och det känns som benen håller på att brinna upp inifrån och ut.

Hade jag kunnat så hade ja nog fan kapat benen vid höfterna idag. Dra täcket över huvudet och gråta en skvätt och hoppas det gått över tills imorgon för dehär har jag inte tid med! Ja idag tycker jag jävligt synd om mig själv men tur som får man det ibland

Massage

Massage för hunden är defenitivt något alla bör pröva på! Oavsett om hunden har problem eller inte så är massage aldrig fel. Ja menar du som människa uppskattar för de mesta en skön massage så varför inte låta hunden få det.

Idag var jag och Pedro hos våran massör igen och det är alltid lika populärt även om energin idag sprutade ur honom. Det är extra viktigt känner jag då just Pedro har så mycket muskler och jobbar mycket med dom.

Vi går till en förbannat trevlig och duktig tjej. Som vet vad hon gör och faktiskt är både massör och sjukgymnast för hund. Pedro gillar henne speciellt som på bilderna ovan mutar med lite godis för att han ska ställa sig på balansbenet. Jag ska nog faktiskt införskaffa mig ett sådant och även träna lite hemma med honom. Fick lära mig idag att det är bra för dom små musklerna i lederna.

Men som sagt rekommenderar starkt att iaf pröva nån gång med din hund själv går ja numera ca var 3:e månad för det räcker gott att bara hålla igång och mjuka upp spända muskler.
Är du intresserad av just tjejen jag går till så goggla eller gå in på facebook och sök på treat4dogs så hittar ni henne där. Och jag är ju lite partisk då jag är så nöjd med henne så därför måste ja ju rekommendera just henne.

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0