Mustigt värre

Idag har vi mustat iaf 30kg äpplen och pastöriserat hälften. Fick ju testköra min press jag fick i födelsedagspresent! 

Vi körde lite blandat äpplen som vi delade och körde i köttkvarnen för att kunna pressa ut så mycket som möjligt. Sen ner i pressen och sen silade vi det en extra gång då det ca ganska stora maskor i påsen som satt i pressen. 

Sen har vi värmt upp hälften till 77grader och hällt på glasflaska. Och resterande fick åka ner i plats flaska som ska stoppas i frysen så man kan ta upp när man vill. 

Och gud va gott det är! Bästa är att barnen kan också dricka det utan problem då där inte är något socker i alls. Både vuxna och barn tyckte det va gott!  
Det ska defenitv mustas en omgång till när nästa omgång äpplen är mogna. 
Enkelt vad det med och tog inte mer än 3h ungefär men vi va också 4st som hjälptes åt med delning, kvarnen, pressen och på spisen. 

Tänk att i vinter kunna plocka fram en flaska äppelmust och njuta av den lite ljummen medans snön yr ute. 
Lyxigt helt enkelt! 

Tjingeling!  








Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0