Vårkänslor

Imorgon rullar vi in i mars månad och vårkänslorna börjar nog trycka sig på lite här hemma. Hittade några snödroppar som är på gång att blomma så trots en blåsig och ganska grå dag så infinner sig våren snart. 


Andra sätt det märks att det börjar bli vår här hemma är att jag odlar som en tok! Satte dom sista fröerna igår som skulle sås i februari. Och nu väntar man ivrigt för att se vad som tittar upp. Man kan liksom inte låta bli att titta till det varenda gång man går förbi. 

Även köpt en rootmaster så det ska bli intressant att se hur den funkar. Den enda är tänkt till majs. 32plantor för att vara mer exakt så hoppas jag på att någon av dom kan ge mig skörd då jag stått lottlös två år i rad på majs. Utvärdering kommer senare av den. 

Går även i planering av växthus. Vi har omvärderat lite och kommer nog köpa ett tunnelväxthus istället för att bygga ett. Enklare men lite dyrare i beroende på vad man vill ha. Som med mycket annat så avgör ju ofta priset även kvaliten. Kikar runt lite men är snart hög tid att beställa ett så det kan komma på plats. 

Fick även för mig när jag va inom granngården att köpa en påse utsäde av potatis. Så nu ska den förgros inomhus innan jag sätter den och täcker med halm. Halmen täcker jag med då det igentligen är lite för kallt för att sätta potatis men den ska grodda först i 2 veckor ungefär så då hoppas jag på lite varmare i marken. Men det är ett litet experiment och det kan likaväl gå åt helvete. Men då jag använt dom sista potatisarna från ifjor så vill jag ju ha nya igen för att slippa köpa en himla massa. 

Förövrigt växer det så det knakar i det jag sådde i januari och det är snart dags att även skola om paprikan och chilin. 

Tidig potatis sort som heter timo
Rootmastern
Kronärtskocka på tilväxt

En annan sak som ger lite vårkänslor är att idag beställer jag äntligen en äggkläckare för att kunna själv kläcka kycklingar. Tanken är att beställa ägg från säljare som säljer från renrasiga hönor. Vi har ett antal damer i hönsgården som ska bytas ut bland annat pga att dom inte ger några ägg längre. Så istället får dom hamna i grytan. 

Tingeling i skogen 

beckaszoo.blogg.se

Här kan du läsa om mitt liv som "trottoarbonde" med djur, arbete, odling och mer därtill

RSS 2.0