Pumpaslakt
Igår slaktade den jag den sista pumpan från i höstas då den började bli dålig.
Resultatet blev två väldigt platta bröd då dom sjönk precis innan dom skulle in i ugnen. Men dom blev jävligt goda endå. Och lite marmelad och syltad pumpa.
Syltad pumpa:
- 500 g pumpa (t ex muscat)
- 1 rödlök
- 2 dl ättiksprit (12 %)
- 4 dl strösocker
- 6 dl vatten
- 4 stjärnanis
- 1 msk hel sichuanpeppar eller 4 hela kryddnejlikor
Koka upp socker,vatten och ättika
Skiva löken och tärna pumpan i lagom bitar.
Koka pumpa,lök och kryddor i 2min ungefär och häll sen upp på varma burkar. Ställ svalt och vänta minst 1v innan du äter så det får dra ordentligt.
Pumpamarmelad:
- 1 kg pumpakött (kärnfritt)
- skal av 1 1/2 citron eller apelsin (1/2 citron motsvarar 1 apelsin)
- 6 1/2 dl strösocker
Riv eller hacka pumpan fint.
Koka upp med socker och citron skalet. Jag pressade i 1/2citron också.
Låt puttra en stund och sen antingen mixa eller häll upp direkt på varma burkar
Tjingeling på er!